Pentru că în mediul online sunt aduse, în ultima perioadă, denigrări la adresa instituției Primăriei Municipiului Călărași și a primarului Daniel Ștefan Drăgulin cu privire la lipsa măsurilor necesare tratamentelor de dezinsecție, reprezentanții instituției au venit cu precizări.

Primăria Municipiului Călărași a gândit un contract multianual pentru DDD (dezinsecție, dezinfecție și deratizare), având în vedere experiențele ultimilor ani în ceea ce privește aceste servicii, și anume: adoptarea întârziată a bugetului național și implicit, a celui local, care nu a favorizat efectuarea la timp a tratamentelor de delarvare, dar și contestațiile, care se întâlnesc frecvent la nivel național, în acest domeniu.

Contractul multianual pe care Primăria Municipiului Călărași îl va semna în următoarele săptămâni (funcție de perioada contestațiilor care va demara chiar luni, 24 iunie, pentru 11 zile) se referă la serviciile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare pentru următorii 4 ani

Primăria Municipiului Călărași respectă toate termenele impuse de lege cu privire la achizițiile publice, dar, în același timp, face toate eforturile pentru găsirea de soluții legale care să permită tratamente în regim de urgență împotriva țânțarilor, fiind vorba de o problemă de sănătate publică (din păcate, la nivel național)

Prima etapă de dezinsecție s-a efectuat, în regim de urgență, pe 12 și 13 iunie (avio-12 iunie, terestru-12 și 13 iunie), prin Serviciul Public Pavaje Spații Verzi, din subordinea PMC.

Duminică, 23 iunie, începând cu ora 22.00, pe toate zonele verzi din municipiul Călărași va fi efectuat un nou tratament, în aliniament, pentru că există prevedere bugetară.

Potrivit specialiștilor, condiția esențială ca un tratament să fie eficient este ca substanța aplicată să nu fie îndepărtată de apă, adică să nu existe precipitații, pentru minim 3 zile.

Sperăm la o lipsă a instabilității atmosferice pe termen scurt, așa cum s-a întâmplat în ultimele săptămâni, pentru ca problemele apărute odată cu înmulțirea populațiilor de țânțari să se diminueze.

Totodată, sperăm ca încercările de denigrare a activității Primarului și Primăriei Municipiului Călărași să înceteze. Măsurile întreprinse de Primăria Municipiului Călărași, cu privire la dezinsecție, au ținut doar de cadrul legislativ și de condițiile meteo, și nu de lipsa unor prevederi bugetare.

Articolul precedentVideo | O persoană a decedat și alte 4 au fost rănite în urma unui accident rutier provocat de un câine
Articolul următorConsiliul Județean Călărași a finalizat modernizarea DJ 306