În cadrul ședinței de consiliu local de joi, executivul Primăriei Călărași va supune la vot un proiect de hotărâre prin care se va ceda CNI (Compania Națională de Investiții) terenul pentru construcția unei baze sportive.

Municipiul Călărași solicită, astfel, finanțare în cadrul subprogramului „Complexuri sportive”. Obiectivul subprogramului este reabilitarea complexurilor sportive existente, finalizarea structurilor începute şi construirea de complexuri sportive noi.

Terenul pe care se propune a fi realizată investiția este situat în intravilanul Municipiului Călărași. Terenul aparține Primăriei Municipiului Călărași si nu este ocupat cu construcții.

Suprafața terenului conform cărții funciare nr. 30990 este de 45.658 mp din care suprafața de 13.500 mp poate fi pusă la dispoziție pentru realizarea unei baze sportive Tip 1.

Baza sportivă va fi compusă din:

-teren sportiv fotbal dimensiuni omologate UEFA și FRF – dimensiuni 105 x 68 m cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori

-teren sportiv mic ce va fi tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis și va avea dimensiunea de 20,00 x 40,00 m

– clădire vestiare și administrativă – parcare autovehicule și autocar

Conform cerințelor CNI, se va pune la dispoziție terenul în suprafață de 13.500 mp, teren aparținând domeniului privat al municipiului Călărași, Municipiul Călărași urmând a asigura finanțarea pentru:

– lucrările de sistematizare pe verticală a amplasamentului

– racordurile la utilități (electrică, apă, canal, gaz sau alt tip de combustibil utilizat

– întreținerea și exploatarea obiectivului de investiție

De asemenea, Municipiul Călărași va asigura, în condițiile legii, suprafețele de teren necesare pentru depozitare şi pentru organizarea şantierului.

Baza sportivă va fi amplasată în Municipiul Călăraşi, Aleea Dumbrava Minunată, nr. 4, pe terenul în suprafață de 13.500 mp.

Conform cerințelor CNI, Municipiul Călărași se obligă ca, după predarea amplasamentului şi a obiectivului realizat, să mențină destinația acestuia și să-l întreţină pe o perioadă de minimum 15 ani.

A fost solicitat certificatul de urbanism, urmând a fi obţinute avize de principiu privind asigurarea utilităților.

Articolul precedentÎn primele 6 luni ale anului s-au produs 17 accidente grave de circulație din vina pietonilor și bicicliștilor
Articolul următorPolițiștii călărășeni desfășoară campania „Asigură-te că ești văzut!”