În urma controalelor efectuate de polițiștii călărășeni au fost prinse două persoane care conduceau pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere dar și sub influența băuturilor alcoolice.

În dimineața zilei de 11 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au oprit pentru control pe strada Prelungirea București, din municipiul Călărași, un autovehicul condus de un bărbat în vârstă de 28 de ani, din comuna Cuza Vodă, județul Călărași.

Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar la testarea cu aparatul etilotest a prezentat o concentrație alcoolică de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor deconducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Cel în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

De asemenea, la data de 10 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Budești au oprit pentru control pe DN 4, un vehiculul condus de un bărbat în vârstă de 36 de ani, din comuna Fundeni, județul Călărași.

Ca urmare a verificării în baza de date s-a stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar la  testarea cu aparatul etilotest a prezentat o concentrație alcoolică de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, bărbatul fiind reținut de polițiști pentru 24 de ore.

Articolul precedentVideo | Accident cu doi morți la intrarea în Călărași
Articolul următorCondamnat la 1,6 luni închisoare pentru vânzarea de țigări netimbrate