PSD Călărași a reacționat după căderea Guvernului Dăncilă, prin președintele executiv, Roxana Pațurcă, anunțând, pe pagina de facebook a organizației județene, că viitorul Guvern va tăia pensiile și salariile și va disponibiliza 400.000 de persoane din domeniul public.

„Moțiunea de cenzură a trecut, din păcate, astăzi, 10 octombrie, în Parlament. Această zi va rămâne în istoria post-decembristă ca joia neagră pentru economia și democrația românească, joia neagră pentru bunăstarea românilor.

Haosul în care Klaus Iohannis aruncă azi țara, lăsând-o fără viziune și program de guvernare, fără guvern stabil, fără buget rectificat, în prag de iarnă și în pline alegeri prezidențiale va avea efecte devastatoare pentru economie și pentru imaginea României în plan extern.

Cu siguranță, mi-aș fi dorit, și eu, alături de ceilalți parlamentari social-democrați, ca moțiunea să nu treacă. Era o șansă pentru Guvernul PSD de a-și duce până la capăt promisiunile electorale și de a continua creșterea economică.

Sper doar ca cei doi parlamentari de Călărași, respectiv senatorul Răducu Filipescu și deputatul Cătălin Predoiu, să poată face mai multe pentru călărășeni decât am făcut noi, parlamentarii social-democrați. Județul nostru are nevoie de continuarea investițiilor și de sprijinirea inițiativelor antreprenoriale locale, lucru pe care sper ca cei doi reprezentanți ai PNL să îl facă atunci când partidul lor va ajunge la guvernare.

Călărășenii trebuie să știe azi că parlamentarii care au votat moțiunea au spus DA salariilor și pensiilor tăiate, DA concedierii a 400.000 români din sistemul public și DA stopării programelor pentru tinerii antreprenori!

PSD, prin intermediul nostru, al parlamentarilor social-democrați, va căuta în Parlament cele mai bune soluții pentru a scurta cât mai mult perioada de haos și suntem convinși că avem forța să o facem.

În acest moment există posibilitatea reală ca PSD să poată reface majoritatea parlamentară foarte repede, lucru la care nu renunțăm pentru că orice zi cu un posibil Guvern Iohannis înseamnă riscul implementării planului de austeritate.”

Articolul precedentDaniel Drăgulin, președinte PNL Călărași: Acum putem vorbi despre dezvoltare locală și finanțări corecte privind proiectele locale
Articolul următorMandat de executare a pedepsei cu închisoarea pus în aplicare de polițiști pentru un tânăr din Fundulea