Plenul Parlamentului votează astăzi moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces şi fără cozi la vot”, depusă de PNL, USR, PMP, UDMR şi neaflilaţi. Dezbaterea începe la ora 14.00, iar votul va fi secret, cu bile.

Senatorul liberal călărășean Răducu Filipescu a declarat că soarta moțiunii se va juca până în ultima secundă iar formațiunea din care face parte este pregătită să intre la guvernare.

„Este incert, și va fi așa până în ultimul moment, ce se va întâmpla cu această moțiune. Întrebarea care frământă este: „dacă ne dorim sau nu ca această moțiune să treacă.”

Acum, sunt mai mulți factori: că situația economică e dezastruoasă, că preluăm o țară care e aproape dărâmată, promisiuni făcute către populație fără niciun fel de acoperire, etc. Acestea sunt chestiuni pe care le cunoaștem.

Deci, dacă ne dorim sau nu… Eu cred că aici nu mai ține de dorință, ci despre necesitatea de a face pasul ăsta sau nu. Dacă mergem pe principiul să-i lăsăm să se dărâme cu totul dar se dărâmă și România cu ei, este o chestiune cu care noi nu suntem de acord.

De aceea PNL a spus că indiferent de ce se va întâmpla în continuare, dacă această moțiune trece, ne angajăm să repunem România pe roate. Nu cred că din punct de vedere economic va fi ceva spectaculos, dar din punct de vedere legislativ, al consolidării democrației sunt lucruri care se pot face.”

Senatorul liberal a afirmat că este un risc ca, în situația în care va trece moțiunea, iar noul Guvern să nu se poată baza pe o majoritate în Parlament, să se ajungă la un blocaj iar populația să spună că era mai bine înainte. Cu toate astea, Filipescu spune că PNL este pregătit să intre la guvernare.

Articolul precedentSupărat ca l-a părăsit soția, un bărbat s-a suit pe un stâlp publicitar și a amenințat că se aruncă
Articolul următorPeste 50 de infracțiuni constatate de polițiști în minivacanța de Rusalii