Şeful DSU, Raed Arafat, a reacţiomat, joi, după ce Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis sancţionarea senatoarei Diana Şoşoacă şi a lui Mihail Neamţu pentru afirmaţii pe care le-au făcut la adresa sa. ”Rasismul şi xenofobia reprezintă o boală terminală a unei societăţi si trebuie înfruntate şi învinse înainte ca ele să devină o parte din „normalitatea” în care trăim”, a transmis şeful DSU.

”James Baldwin spunea: 

«Nu tot ceea ce este înfruntat poate fi schimbat, dar nimic nu poate fi schimbat pană nu este înfruntat». Rasismul şi xenofobia reprezintă o boală terminală a unei societăţi şi trebuie înfruntate şi învinse înainte ca ele să devină o parte din „normalitatea” în care trăim”, a scris, joi, pe Facebook, Raed Arafat, distribuind comunicatul CNCD care anunţa sancţioarea senatoarei Diana Şoşoacă şi a lui Mihail Neamţu.  

Potrivit lui Arafat, ”astfel de afirmaţii, indiferent cui sunt ele adresate, nu trebuie tolerate într-o societate democratică a secolului 21”.  

”Istoria ne-a arătat ce poate face rasismul, xenofobia şi îndemnul la ura, astfel încât este obligaţia noastră să reacţionăm de îndată dacă nu vrem ca istoria să se repete”, a mai transmis Arafat.  

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis, miercuri, să o sancţioneze pe senatoarea Diana Şoşoacă, cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 de lei, pentru declaraţiile discriminatorii la adresa secretarului de stat Raed Arafat. Aceasta îl trimitea în declaraţii pe Raed Arafat în ţara lui şi îl numea ”trădător”. 

 

 

Sursa: Mediafax

Articolul precedentGripă aviară la pescăruși, lebede și rațe sălbatice. Ce au decis autoritățile
Articolul următorComisia Europeană a mai virat o tranșă de 1,94 miliarde de euro din PNRR în contul Ministerului Finanțelor