A 284-a zi a războiului din Ucraina aduce o veste surprinzătoare. Liderul rus vrea să viziteze zona Donbasului. Potrivit estimărilor occidentale, după mai bine de 9 luni de conflict, bilanțul pierderilor suferite de Moscova este înfiorător.

 Directorul Informaţiilor Naţionale (DNI) din Statele Unite, Avril Haines, a declarat că luptele din Ucraina încetinesc şi nu se aşteaptă ca tempoul lor să crească în lunile de iarnă, anunță Rador.

 Emmanuel Macron a anunţat că va vorbi „în curând” cu Vladimir Putin despre probleme de securitate din jurul sectorului „nuclear civil” din Ucraina, după ce discuta, duminică, cu directorul general al Agenţiei Internaţionale de Securitate Energie Atomică (AIEA), relatează AFP.

Pentru prima dată de la începutul războiului, președintele Vladimir Putin va merge în Ucraina. Liderul de la Kremlin va vizita cea mai afectată zonă de bombardamente, în regiunea Donbas, acolo unde s-au dat lupte intense și sângeroase cu drone, rachete și artilerii. 

Statele Unite au anunțat că exclud, pentru moment, discuții cu Vladimir Putin, pentru că acesta  nu este sincer în ceea ce privește discuțiile de pace cu Ucraina și duce războiul la un nou nivel de „barbarism”, încercând să lase fără energie electrică civilii, a declarat un diplomat american de rang înalt.

Ultima estimare ucraineană privind pierderile rusești din ultima zi: 510 soldați, un tanc, 3 blindate de luptă ale infanteriei, 8 diferite vehicule, o piesă de artilerie, un elicopter și 8 drone.

De menționat că, dacă se păstrează ritmul din ultima vreme, bilanțul va ajunge la peste 100.000 de soldați uciși până la sfârșitul anului.

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorStrategie în alb și negru – Ediția din 03 decembrie 2022