Astăzi intră în vigoare legea marțială impusă de Vladimir Putin în cele patru regiuni parțial ocupate din Ucraina, pe care Rusia le revendică ca fiind ale sale. Vorbim despre Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson. Ucraina a suferit noi pagube la infrastructura sa energetică critică în urma bombardamentelor rusești. „Vă rugăm să nu porniți aparatele electrice inutile”, a declarat președintele Volodimir Zelenski, în discursul susținut miercuri seara.

UPDATE 8:30 – Rusia a lovit, joi dimineață, o companie industrială și infrastructura energetică din Krivoi Rog, regiunea Dnipro. Guvernatorul regional, Valentyn Reznichenko, a anunțat, pe canalul său de Telegram, că există pagube serioase,. Potrivit informațiilor preliminare, până în prezent nu există informații despre posibile victime.

UPDATE 8:04 – Grupul Wagner, armata privată de mercenari pusă în slujba lui Vladimir Putin supraveghează fortificarea regiunii Belgorod, la granița cu Ucraina. Anunțul a venit din partea lui Evgheni Prigozin, fondatorul grupului și aliatul apropiat al președintelui Putin.

UPDATE 7:50 – Ucrainenii caută pe Google cum să distrugi o rachetă sau o dronă (iraniană) acasă. Interesul vine după atacurile cu drone kamikaze de la începutul acestei săptămâni asupra principalelor orașe ucrainene, inclusiv a capitalei Kiev.

UPDATE 7:30 – SUA au declarat că sunt pregătite să impună sancțiuni împotriva Iranului pentru transferul de drone kamikaze în Rusia.

UPDATE 6:15 – În Nikolaev, o explozie a distrus un monument sovietic dedicat „Soldaților Legii și Ordinii”, cunoscut și sub denumirea de „Monumentul Chekisților”, informează autoritățile locale.

UPDATE 5:25 – Amenințarea nucelară venită dinspre Rusia îi pune în gardă pe americani, care au decis că este momentul să schimbe vechile focoase nucleare cu unele noi. Motiv pentru care vor trimite peste 500 de noi bombe nucleare în Europa.

UPDATE 4:40 – Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a organizat, miercuri, întâlniri de urgenţă cu scopul de a găsi modalităţi de a preveni ameninţarea unei întreruperi de curent la nivel naţional, pe fondul unui val de atacuri ruseşti cu rachete şi bombe care au vizat infrastructura energetică a Ucrainei, potrivit CNN.

Articolul precedentROMÂNIA SUVERANĂ | Oamenii s-au săturat, după 33 de ani, de promisiuni deșarte
Articolul următorVouchere sociale – a treia tranșă. Guvernul a anunțat când intră banii