Pentru a vă bucura pe deplin de bunurile cumpărate în perioada premergătoare Crăciunului, polițiștii vă oferă câteva recomandări pentru protecția dumneavoastră.

La cumpărăturile în magazine:

Evitați să aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar!

Când achitați cumpărăturile, nu scoateți toată suma de bani, ci numai necesarul plății contravalorii acestora!

Manifestați prudență în locurile aglomerate, supravegheați-vă geanta și nu o plasați în coșul de cumpărături, de unde poate fi sustrasă cu ușurință.

Atunci când efectuați plata cu cardul, tastați codul PIN cu discreție, pentru a nu fi observat de cei din jur!

Verificați lista tranzacțiilor efectuate cu cardul, pentru a evita încasările duble.

Păstrați banii în buzunarele interioare ale vestimentației, în borsete sau genți!

Furturile din buzunare și genți se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteți împins în astfel de locuri, verificați-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteți victima unei înscenări a unui hoț!

La cumpărăturile on-line:

Nu furnizați codul numeric personal, seria și numărul de buletin, de la pașaport sau de la permisul de conducere, întrucât vânzătorul nu are nevoie de aceste informații!

Documentați-vă înainte de a participa la licitațiile prin internet, cu privire la obligațiile dumneavoastră în calitate de cumpărător, dar și cu privire la obligațiile vânzătorului.

Examinați feedback-ul vânzătorului, oferit de alți cumpărători. Dacă acesta are un istoric negativ de tranzacționare, nu cumpărați de la el.

Nu oferiți niciodată informațiile de pe card, dacă site-ul nu folosește o conexiune securizată și dacă reputația acestuia este îndoielnică.

Verificați în browser numele site-ului prin intermediul căruia plătiți, pentru a observa dacă nu cumva este diferit față de site-ul original. Accesați site-ul original direct și nu prin link-uri primite prin e-mail.

Articolul precedentDunărea Călărași nu reușește să își mai revină. A pierdut și la Botoșani
Articolul următorComercianții din Călărași, verificați de polițiști în perioada cumpărăturilor de sărbători