Regele Charles al Marii Britanii urmează să aducă un omagiu mamei sale, Regina Elisabeta a II-a, în primul său mesaj de Crăciun ca monarh.

O imagine cu Charles ținând discursul său, care urmează să fie difuzat în ziua de Crăciun la ora 15:00 GMT, îl arată pe Rege în Capela Sfântul George, Windsor. În mesajul final de Crăciun, regretata Regină a vorbit despre „predarea ștafei” generației următoare, iar în primul mesaj de Crăciun, Charles îi va aduce un omagiu, scrie BBC.

Aceasta va fi prima emisiune anuală televizată de Ziua Regală de Crăciun care nu va fi prezentată de regretata Regină, care a apărut în primul mesaj TV în 1957.

Fotografia Regelui îl arată înregistrând mesajul din acest an în capela unde a avut loc slujba funerară a Reginei din septembrie.

Imaginea, postată de Palatul Buckingham, îl arată pe Regele Charles stând în fața unui brad de Crăciun, cu decorațiuni reciclabile fără plastic și aranjamente de ilfin și iederă în fundal.

Prințul și Prințesa de Wales se numără printre membrii familiei regale care se așteaptă să fie alături de Regele Charles de Crăciun.

În mesajul său de Crăciun din 2021, regina a oferit un omagiu extrem de personal „iubitului” ei prinț Philip, care a murit în aprilie a acelui an.

Intervenția ei televizată a fost cel mai urmărit segment de program din ziua de Crăciun din 2021, și a atras aproape nouă milioane de telespectatori.

Emisiunea de Ziua Regelui de Crăciun continuă o tradiție de 90 de ani.

Prima transmisie regală de Crăciun a fost un discurs la radio, în direct, în 1932, rostit de la Sandringham de George V, cu scenariul scris de autorul Rudyard Kipling.

În 1957, Elisabeta a II-a a transmis primul mesaj televizat, spunând că este un reper tehnologic că „televiziunea a făcut posibil ca mulți dintre voi să mă vedeți în casele voastre în ziua de Crăciun”.

Mesajul a devenit parte a sărbătorilor de Crăciun ale multor familii și prima emisiune televizată din 1957 a stabilit un model familiar.

Articolul precedentTrei asteroizi vor trece pe lângă Pământ în ziua de Crăciun
Articolul următorTradiții vechi de sute de ani păstrate și în zilele de astăzi – VIDEO