Ieri, 29 martie a.c., în timpul desfășurării unei acțiuni pe linia respectării prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020, un echipaj de siguranță publică s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe Aleea Constructorului din municipiul Călărași, în zona blocului J 23, sunt multe persoane, iar două dintre acestea se manifestă violent, în sensul că adresează injurii autorităților și instigă locuitorii din zonă să iasă afară din case să se revolte.

La fața locului a fost suplimentat numărul forțelor în zonă, fiind direcționate mai multe echipaje de siguranță publică și de poliție locală, precum și echipele de intervenție din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi.

S-a procedat la dispersarea persoanelor aflate în zonă, iar cei doi bărbați de 34 și 46 de ani, au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Călărași.

Cei în cauză au fost sancționați contravențional pentru încălcarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020, cu suma de 5.000 lei fiecare, ulterior, fiind reținuți pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.

De asemenea, s-a procedat la identificarea și sancționarea unui număr de 11 persoane care nu justificau prezența în afara locuinței, cu sume cuprinse între 1.000 și 5.000 lei fiecare.

Articolul precedentTrustul media Realitatea luptă pentru România
Articolul următorMinisterul de Interne: se emit Ordonanța Militară 5 și 6. Arafat anunță 2109 cazuri COVID-19. Municipiul Suceava, CARANTINĂ TOTALĂ