​Rishi Sunak, declarat cu o zi în urmă noul lider al Partidului Conservator, va fi primit, marţi, în audienţă de către regele Charles al III-lea, care îl va numi oficial premier al Regatului Unit.

Rishi Sunak este al 57-lea prim-ministru al Regatului Unit, după ce predecesoarea sa, Liz Truss, a decis să demisioneze la 45 de zile de la instalarea sa în funcție.

Rishi Sunak este, se pare, mai bogat decât regele Charles al III-lea și, la 42 de ani, mai tânăr decât orice predecesor al său, relatează Hotnews.ro.

Căsătorit cu o bogată femeie de afaceri indiană, Sunak și soția sa au o avere estimată la 730 de milioane de lire sterline, dublu față de averea estimată la 300-350 de milioane de lire sterline a regelui Carol al III-lea și a Camillei, regina consoartă.

Rishi Sunak va fi primul prim-ministru britanic de origine indiană şi cel mai tânăr în ultimii peste 200 de ani.

Sunak, fost ministru de finanţe, va deveni al treilea premier al Regatului Unit în mai puţin de două luni. Aceasta va fi, de asemenea, prima nominalizare a unui prim-ministru pentru noul suveran Charles al III-lea, care a venit la tron pe 8 septembrie după moartea reginei Elisabeta a II-a. În această după-amiază, Rishi Sunak va trebui să înceapă să alcătuiască primul său cabinet, conform BBC, citat de HotNews.ro.

Articolul precedent25 octombrie – Ziua Armatei Române și ziua de naștere a Regelui Mihai I
Articolul următor„Pălăriile anti-copiat” ale unor studenți din Filipine, virale pe rețelele de socializare | FOTO