Românii își vor putea încerca norocul la cazino doar dacă își dau datele persoanele. Un proiect de lege care urmează să fie adoptat de Parlament prevede înființarea unui baze de date comune, cu informații despre clienți. Cei care dețin cazinouri vor putea să vadă, dacă anumiti clienți au provocat scandaluri sau au trișat la jocuri. În plus, baza de date va putea fi accesată și de ANAF, pentru a combate spălarea banilor. 

Industria jocurilor de noroc aduce la bugetul de stat venituri de peste jumătate de miliard de euro. În România, sunt funcționale peste 75 de mii de săli de jocuri de noroc, dintre care sunt 25 de mii în mediul rural, unde nu există o evidență clară a celor care joacă.

„Este un haos total în sălile de jocuri, nu se cere evidența clientului care intră, nu se identifică beneficiarul și persoana care intră și care joacă la aparate, beneficiarul, asta este o problemă foarte mare, o dată că intră minori în săli, s-au prin o groază de oameni care au vrut să fraudeze aparatele”, a precizat Sorin Constantinescu, expert în jocuri de noroc.

 

Jocurile de noroc s-au dezvoltat tot mai mult în ultimii ani în România. Aproape la fiecare colț de stradă există o sală de jocuri, iar mulți au devenit dependenți. Psihologii susțin că este aproape imposibil să te vindeci.

„Dependența față de jocurile de noroc reprezintă principala formulă de autosabotaj pentru bărbați, cât și pentru femei, atâta timp cât este aprobată în cazul cel mai toxic și de către familie, subiectul nu mai are scăpare”, a explicat Radu Leca, psiholog.

 

Parlamentul urmează să aprobe proiectul de lege prin care clienții jocurilor de noroc vor fi obligați să prezinte toate datele personale. Acestea vor fi păstrate timp de 5 ani într-o platformă electronică. 

Articolul precedentSemnal de alarmă al oamenilor de știință – Cod ROȘU pe întreaga planetă: „Traversăm o criză climatică, urmează o catastrofă globală!”
Articolul următorAutocar cu 48 de pasageri implicat într-un accident pe DN1A