Polițiștii  din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- B.T. Călărași, au efectuat 7 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism. 7 persoane au fost arestate preventiv.

La data de 6 februarie a.c., polițiștii au efectuat 7 percheziții domiciliare, pe raza județelor Călărași, Ilfov și a municipiului București, la locuințele unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, având ca obiect, traficarea și exploatarea sexuală, prin recrutare, transportare, primire și determinare prin inducere în eroare la practicarea prostituției.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada iunie 2019 – până în prezent, cei în cauză ar fi racolat mai multe tinere, majore și minore, pe care le-ar fi exploatat sexual pe raza municipiului Călărași și a comunelor adiacente, obținând astfel bani.

7 persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 63 de ani au fost reținute pentru 24 de ore, ulteriorfiind prezentate magistraților, care au emis mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile sub aspectul comiterii infracțiunilor de inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism.

Totodată, față de o a opta persoană s-a dispus de către procuror măsura controlului judiciar pentru săvârșirea infracțiunilor de inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism.

Articolul precedentDrumurile Naționale din județul Călărași și A 2 au fost redeschise circulației
Articolul următorPeste 400 de intervenții la evenimente și 463 de sancțiuni contravenționale aplicate săptămâna trecută