Angajații instituției acuză conducerea că profită de autoritatea pe care o are. Aceștia spun că asistă la cel mai mare abuz care a avut loc vreodată în România.

Mai mult, ei spun că sunt obligați să amendeze agenții comerciali și toate controalele se planifică pe WhatsApp, nu prin documente oficiale. 

„Trăim în era digitalizării. a ne umple de hârtii în detrimentul eficienței… nu voi face. Eu am găsit funcționale grupurile de WhatsApp, am continuat să transmitem și să primim informații. Este mult mai util. 

Semnează anonim această poveste. Vor să se transforme în avertizori publici. Nicăieri nu s-au dat indicații de amendare. Nu are nicio legătură. În continuare colegii mei desfășoară activitatea așa cum trebuie. Cei care fac semnalări sunt, probabil, cei care vin la serviciu să aibă de unde să plece, și încărcatura pare mare că nu mai e ca pe timpul când instutuția făcea figurație.

Unii dintre colegi s-a dovedit că habar nu au ce caută la serviciu, probabil aceștia sunt. Nu s-a impus sanționarea acolo unde nu este cazul”, a spus Horia Constantinescu – președinte ANPC, la Realitatea PLUS.

Întrebat de ce spun angajații că sunt obligați să găsească nereguli la controale, șeful ANPC a spus: Unii dintre colegi, cei care se ascund în spate, mergeau în restaurant și nu constatau nimic. Noi nu am scris acolo că odată găsită o abatere trebuie să aplici o sancțiune pecuniară.

Am și luat măsuri pentru colegii care nu sunt implicați, până la perfecționare vor desfășura activitate de birou”.

Articolul precedentAnchete uriașe ale Ministerului de Finanțe la autoritățile locale și județene, după întârzieri la plata burselor școlare
Articolul următorCARACATIȚA de pe piața deșeurilor. Cum să faci 230.000 de euro pe lună, cu o pârloagă de pământ, timp de 13 ani, fără să miști un deget. Afacerile dubioase ale patronului EUROCONSTRUCT