Detalii surprinzătoare ies la ivealî în cazul femeii și bărbatului reținuți la Constanța, după ce au aruncat în aer un bancomat și sunt principalii suspecți într-un atac similar. Femeia ar avea legături cu una dintre cele mai temute organizații mafiote din Italia. Explozia a ucis o pisică, aflată în apropierea aparatului în momentul deflagrației.

Potrivit unor surse, femeia ar fi apropiată de gruparea „Ndràngheta, o grupare de crimă organizată de tip mafiot, cu sediul în Calabria, Italia.Cei 2 suspecți, un bărbat de 48 de ani și o femeie de 55 de ani, sunt bănuiți și de comiterea unei fapte similare în localitatea Castelu și a unei tentative, în Mamaia.

Cei doi au fost reținuți marți dimineață, imediat după ce au aruncat un bancomat aflat în zona Pavilionului Expozițional din Constanța, iar în urma audierilor ce au loc la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, procurorii încearcă să stabilirea întregii activități infracționale.

Din primele informații se pare ca cei doi sunt banuiti de fapte similare comise in Roma si Bari. Imagini cu explozia unui bancomat din localitatea Avellino au fost făcute publice de carabinieri. Conform acestora, trei suspecți, printre care s-ar număra, potrivit carabinierilor, și femeia de 55 de ani, capturată la Constanța, se apropie de aparatul bancar.

Ndrangheta a devenit cel mai puternic sindicat al criminalității din Italia la sfârșitul anilor 1990 și începutul anilor 2000. Deși în mod obișnuit pusă în conexiune cu mafia siciliană, „Ndrangheta operează independent, dar într-un format de „colaborare”

Citiși și   Bancomat aruncat în aer în Constanța. Hoții prinși în flagrant

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentKievul îl ironizează pe Putin în rol de Grinch: Nu-l vom lăsa să ne fure Crăciunul
Articolul următorȘeful diplomației americane, Anthony Blinken, mesaj de forță de la București: Marea Neagră, componentă critică a apărării NATO