Pe parcursul a două zile, elevi din Colegiul Național Barbu Știrbei, Liceul Teoretic Mihai Eminescu și Liceul Danubius, au deprins cunoștințe teoretice despre sistemul politic din municipiul Călărași, experimentând pentru o zi ce înseamnă să fi consilier local, înțelegând mai ușor procesul decizional local.

Elevii s-au reunit în grupuri politice fictive, au pregătit proiecte de hotărâre și interpelări și, ca adevărați consilieri locali, la finalul celei de-a doua zile, au participat la o ședință simulată de Consiliu local.

Elevii s-au întâlnit și cu primarul Daniel Drăgulin, cu care au discutat despre politica și administrația locală, dar și cu viceprimarul Viorel Ivanciu și consilierul local Alina Jipa. Totodată, elevii au primit informații din partea unor funcționari din primărie.

”Ce este un joc de strategie?”, ”Ce este politica locală?”, ”Cum se ia decizia în orașul tău?”, ”Atribuțiile Consiliului Local”, ”Ce îți dorești să schimbi în orașul tău?”, ”Cum se desfășoară o ședință de Consiliu Local?” sunt unele din întrebările adresate de elevii implicați în jocul de strategie la care au primit răspunsuri.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Friedrich Ebert Stiftung în parteneriat cu Primăria Călărași.

Articolul precedentPrima ședință a Comitetului Regional pentru elaborarea Planului de Dezvoltare Regională 2021 – 2027 va avea loc la Călărași, pe 7 noiembrie
Articolul următorZeci de percheziții la contrabandiștii de tutun în București, Ilfov și Călărași