Primii soldați ucraineni au ajuns în orașul Herson, din care rușii s-au retras, iar pe rețelele de socializare au apărut filmări care-i surprind pe localnici și pe luptători dansând în jurul focului. Președintele Volodimir Zelenski a postat și el momentele, anunțând o „zi istorică”.

Imagine

Primii soldați ucraineni au intrat, vineri după-amiază, în orașul Herson după peste 6 luni de ocupație, și au fost primiți ca niște eliberatori de localncii care au îndurat condițiile inumane și nu au părăsit orașul-martir.

Ucrainenii se aud chiuind, cântând și jucând o horă în jurul focului, în timp ce mașinile care trec prin apropiere claxonează.

„Astăzi este o zi istorică. Ne recuperăm Hersonul. De acum, apărătorii noștri se află la periferia orașului. Dar unitățile speciale sunt deja în oraș. Oamenii din Herson au așteptat și nu au renunțat niciodată la Ucraina. Speranța pentru Ucraina este întotdeauna justificată – Ucraina își întoarce întotdeauna a ei”, a scris președintele, într-un mesaj publicat pe Telegram.

Articolul precedentArticole pirotehnice indisponibilizate de polițiști
Articolul următorPNL și PSD au bătut palma. Pensiile cresc cu 15% de la 1 ianuarie – Noi ajutoare pentru românii care se descurcă greu