Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Călărași au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Budești, județul Călărași.

Ca urmare a unor date obținute în cursul lunii noiembrie a.c, de către polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase cu privire la o persoană cu preocupări pentru comiterea de infracțiuni la regimul vânătorii și protecției fondului cinegetic și la regimul armelor și munițiilor, pe raza județului Călărași, la data de 30 noiembrie a.c., polițiștii au organizat o acțiune, ocazie cu care au identificat și prins în flagrant un bărbat, la volanul unui tractor, care încerca sa braconeze pe fondul cinegetic.

Persoana în cauză, în urma unei discuții în contradictoriu cu polițiștii a încercat să fugă, moment în care a fost somat de polițiști, acesta conformându-se ulterior.

Cu ocazia controlului efectuat, în  tractor a fost descoperită o armă letală de vănătoare și 22 de cartușe  de vânătoare, iar în urma controlului corporal efectuat asupra bărbatului, au fost gasite 11 cartușe de vânătoare.

Din verificări a reieșit că bărbatul nu figurează ca persoană fizică autorizată pentru deținerea, portul şi folosirea armelor și munițiilor.

Acesta a fost reținut pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic.

De asemenea, tractorul a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul reprezentanților Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sitarul București.

Articolul precedentU Craiova învinge Dunărea Călărași cu un super gol
Articolul următorSancțiuni de peste 70.000 lei aplicate unor societăți comerciale