Apar primele probleme în ședința  Consiliului  Județean Călărași.  USR  acuzaă PSD că  încearcă să-și mascheze incompetența în privința gestionării crizei salariilor de la DGASPC prin aruncarea responsabilității asupra consilierilor USR, transmit reprezentanții USR printr-un comunicat.

“În prima ședință ordinară a noului Consiliu Județean pe ordinea de zi a fost trecut un proiect de hotărâre privindo rectificare bugetară.

Dar codul administrativ prevede la articolul136, alin. (8) condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un proiect de hotărâre pentru a putea fi înscris pe ordinea de zi, iar una dintre aceste condiții se referă la necesitatea existenței avizelor consultative ale comisiilor de specialitate.

Cum aceasta a fost prima ședință, comisiile de specialitate nu existaula momentul alcătuirii ordinii de zi, așadar niciun proiect de hotărâre nu putea fi inclus pe ordinea de zi. Am sesizat faptul că dezbaterea proiectului de hotărâre ar fi nelegală și am solicitat amânarea lui pentru o dată la care acest lucru s-ar putea face în mod legal.

Înțelegem urgența situației de la DGASPC, dar nu putem gira adoptarea hotărârilor de Consiliu Județean cu nerespectarea prevederilor legale, creând astfel precedente periculoase. Nici măcar sub imperiul acestei urgențe pe care, de fapt, PSD a avut pârghii să o rezolve din vară.

Codul administrativ prevede instrumente pentru soluționarea problemelor urgente și consilierii USR manifestă toată deschiderea pentru folosirea acestora.

Suntem pentru deblocarea situației, dar vrem ca asta să se facă în mod legal”.