Artizan al promovării Dunării Călărași, pentru prima dată în istorie, pe prima scena a fotbalului românesc, Dan Alexa mai bifează o performanță de excepție cu echipa de pe malul Borcei, Dunărea Călărași. Calificarea în sferturile de finală ale Cupei României după 27 de ani de așteptare și vise.

Dan Alexa a creat la Călărași o echipă care nu impresionează dar care surprinde, o echipă de care se tem mai toate echipele din campionat și în fața căreia se câștigă foarte greu. A încheiat turul pe locul 8 cu 16 puncte, performanță pe care nu a anticipat-o nimeni la începutul campionatului.

Acum, Dunărea este la un pas de un nou moment istoric, calificarea în semifinalele Cupei României. Dacă până acum părea imposibil, acum, cu Alexa la timona echipei, totul pare mult mai realizabil.

Imediat după meci, Dan Alexa a spus, în cadrul conferinței de presă că această victorie meritată contează foarte mult pentru oraș și pentru județ.

„Cred că a fost o victorie meritată. Am avut situaţii de a înscrie. Am profitat de vulnerabilităţile din zona centrală a defensivei FCSB-ului. Am decis să joc cu 2 atacanţi, Mediop şi Sacha şi amândoi au făcut-o foarte bine. Am fost organizaţi, am jucat cu foarte multă determinare. Una peste alta, o victorie meritată şi nu cred că s-a pus problema decât pe final când am avut ceva emoţii.”, a declarat Dan Alexa.

„Această victorie contează foarte mult pentru noi, pentru oraş pentru că am obţinut-o în faţa FCSB-ului care nu e un adversar oarcerare. Gândiţi-vă că azi s-a inaugurat nocturna. S-a desfăşurat primul meci în nocturnă la Călăraşi! Am văzut oameni fericiţi care au făcut valuri în tribună de bucurie şi asta contează cel mai mult!”, a mai spus cel mai bun antrenor din istoria 100 de ani a Dunării Călărași.

Declaraţii susţinute de Dan Alexa în cadrul conferinţei de presă organizată după finalul partidei Dunărea – FCSB 2-1, din cadrul optimilor de finală ale Cupei României, ediţia naţională 2018-2019

Publicată de Octavian Caju pe Vineri, 2 Noiembrie 2018

cubcu

Articolul precedentCozmin Gușă, despre amnistie şi graţiere: „Sunt de acord doar în aceste condiții”
Articolul următorDunărea Călăraşi – Viitorul Constanţa, astăzi de la ora 16.00, parțial în nocturnă