Cupa României la futsal, ediţia 2018-2019, rămâne la Călărași. Dunărea Călărași scrie istorie și câștigă pentru prima dată Cupa României după finala câștigată în fața celor de la United Galați.

Ambele echipe au început meciul prudent. Fiecare a pândit greşeala adversarului, ocaziile la cele două părţi fiind în prima jumătate destul de rare. Dunărea a reușit să deschidă scorul în minutul 10 prin Rodrogo Coelho, brazilianul marcând în urma unui şut pe jos expediat de la 12-13 metri pe un soi de contraatac, năucitor pentru defensiva oaspeţilor.

Tabela se modifică din nou în minutul 14. Spaniolul Yanez Galan transformă cu precizie o lovitură de la 10 metri primită de echipa noastră datorită celor 6 faulturi realizate de gălăţeni. În tribune, bucuria manifestată de peste 1200 de călărăşeni este enormă.

Jocul încins oferă şi posibilitatea gălăţenilor să beneficieze, la rândul lor, de o lovitură de la 10 metri, transformată de Daniel Araujo în minutul 17. Tabela devine 2-1, rezultat cu care se încheie prima repriză care a durat 52 de minute deşi timpul efectiv a fost de doar 20 de minute.

Partea secundă e mult mai dinamică, United străduindu-se din răsputeri să restabileasscă egalitatea. Dunărea s-a apărat eroic, având în poartă doi îngeri păzitori. Igor Garcia dar şi Ionuţ Moldovanu au făcut adevărate minuni între butur, contribuind decisiv la câştigarea trofeului.

Şi ceea ce părea imposibil vineri în preziua demarării Final Four-ului, a devenit posibil duminică seară. Futsal Club Dunărea, echipă care în urmă cu nici 6 luni era doar un simplu proiect, a primit mult râvnitul trofeu, chiar din mâinile preşedintelului FRF, Răzvan Burleanu, devenind prima echipă călărăşeană care a intrat în posesia Cupei României!

Organizarea, coordonată de viceprimarul Viorel Ivanciu, a fost ireproşabilă. Galeria şi publicul în general au creat o atmosferă magică. Iar pe „parchet”, „galben – albaştrii”, deşi au intrat în competiţie poate cu şansa a 3-a, au trecut de două forţe ale futsalului românesc, Autobergamo Deva şi United, figurând de acum în galeria câştigătoarelor Cupei României.

Dunărea Călăraşi – United Galaţi 2-1

Au marcat:  Rodrigo Coelho (10), Yanez Galan (14) / Daniel Araujo (17)

Dunărea Călăraşi: 21. Igor Garcia – 14. Yanez Galan, 15. Cesar Ribeiro, 7. Marian Plugaru, 17. Thyago Monteiro.

Rezerve: 1. Andrei Moldovanu. 5. Robert Vîrlan, 3. George Tomescu, 8. Marian Şotârcă, 2. Ionuţ Movileanu, 87. Gabriel Şerban, 11. Rodrigo Coelho, 12. Paulo Pinto, 6. Doru Rotaru.

Antrenor: Marian Şotârcă

United Galaţi: 30. Wellington Silva – 10. Andrei Crăciun, 5. Viorel Cojoc, 9. Octavian Cireş, 17. Ovidiu Tudose.

Rezerve: 1. Ionuţ Păduraru – 2. Florin Ignat, 7. Andrian Laşcu, 4. Constantin Burdujel, 11. Kailon Borges, 14. Cosmin Petică, 6. Mimi Stoica, 8. Daniel Araujo, 22. Moreira Neto.

Antrenor: Florin Ignat

Au arbitrat: Vlad Ciobanu (Iaşi) – Liviu Chiţa (Piteşti). Rezervă: Marian Ivănescu (Bucureşti).

Observator de joc: Gabriel Gherman (Bucureşti)

Observator de arbitri: Andrei Ioniţă (Bucureşti)

CUPA RAMANIEI LA FUSTAL, ESTE LA CALARASI! FELICITARI TUTUROR JUCATORILR SI CELOR IMPLICATI. ASTEPTAM CAMPIONATUL LA HANDBAL.

Publicată de Emil Petrus Vasilescu pe Duminică, 17 martie 2019

Articolul precedentDunărea Călărași – United Galați, finala Cupei României la futsal, astăzi, începând cu ora 18.00
Articolul următorPeste 1.000 de sancțiuni aplicate în cadrul acțiunii TISPOL SEATBELT