.

 

 12 percheziții, pentru destructurarea unui grup infracțional specializat în trafic de persoane și trafic de minori. au fost efectuate la Călărași de polițiștiiBCCO din Călărași și București, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Călărași, 

 La data de  8 iunie a.c.,  polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Călărași și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, sub coordonarea  procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Călărași, au efectuat 12 percheziții, în județul Călărași, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de persoane și trafic de minori.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2010, persoanele în cauză ar fi recrutat mai multe tinere, prin metoda „loverboy” sau prin cumpărare de la alți traficanți, le-ar fi cazat în mai multe imobile din municipiul Călărași, apoi le-ar fi transportat în Spania, unde ar fi fost exploatate sexual, în mai multe cluburi sau în locațiile clienților. 

Pentru documentarea a fost utilizat sprijinul EUROPOL, prin care s-a efectuat schimbul de informații cu partenerii din Spania, respectiv Poliția Națională (CGEF – UCRIF Central). La percheziții au participat 2 ofițeri de poliție din cadrul Poliției Naționale a Spaniei și 2 ofițeri de legătură din cadrul Ambasadei Spaniei la București.

În urma activităților desfășurate, au fost ridicate 2 autoturisme, în valoare de aproximativ 100.000 de euro, bijuterii din aur (în greutate de aproximativ 250 de grame), 28.375 de euro, 22.900 de lei, 1.490 de lire sterline, 20 de telefoane mobile, 1 tableta, 1 notebook, documente și înscrisuri ce prezintă interes în cauză.

De asemenea, în vederea instituirii măsurii asigurătorii a sechestrului, pentru garantarea confiscării speciale și extinse și a reparării pagubei produse prin infracțiuni, au fost identificate bunuri mobile și imobile, în valoare de aproximativ 1,5 milioane euro, astfel: 9 imobile de locuit, dintre care 3 imobile tip vilă, 6 terenuri, o fermă cu aproximativ 700 de animale, 3 utilaje agricole, 6 autovehicule și mai multe conturi bancare, având un sold de aproximativ 120.000 de euro.

6 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă , sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și trafic de minori.

Sursa: Realitatea de Calarasi