Operatorul de transport local Alitrans a achiziționat recent patru autobuze noi, cu motorizare Mercedes diesel Euro 6. Vineri, 15 februarie, acestea au fost prezentate oficial mass-mediei locale și conducerii Primăriei Municipiului Călărași.

Fiecare autobuz oferă 27 locuri pe scaune și 68 în picioare și un scaun rabatabil pentru persoane cu handicap locomotor. Autobuzele sunt echipate cu rampă manuală pentru persoanele cu handicap locomotor, cu spații destinate călătorilor cu acest tip de handicap, a câinelui de însoțire pentru persoane cu dizabilități de vedere, precum și cu un spațiu destinat transportului persoanelor însoțite de copii mici.

Autobuzele sunt încălzite cu convectoare laterale și cu aeroterme, beneficiind și de aer condiționat.

În fiecare autobuz sunt amplasate monitoare LCD pentru difuzare de materiale, stații de amplificare dotate cu microfon, camere video interioare și exterioare, porturi USB pentru încărcarea telefoanelor mobile, existând și posibilitatea conectării ulterioare la un dispozitiv Wi-Fi.

Investiția operatorului de transport se ridică la 3,6 milioane lei.

„Felicit operatorul de transport local pentru această investiție. Așa cum am tot adus în atenția călărășenilor, cea mai importantă parte a portofoliului nostru de proiecte cu finanțare europeană pe Axa 4.1, destinată mobilității urbane, este menită să încurajeze folosirea transportului public de călători.

Cu ajutorul fondurilor europene care ne stau la dispoziție vom achiziționa alte patru autobuze hibrid, vom moderniza stațiile de călători, vom introduce un sistem de e-Ticketing, vom amenaja două terminale intermodale la Siderca și la ieșirea spre Modelu și, nu în ultimul rând, vom moderniza calea de rulare a traseului nr. 1, adică toată strada București.

Călărășenii vor călători, în viitorul apropiat, în condiții de transport public local net superioare!”, a declarat primarul Daniel Ștefan Drăgulin.

Articolul precedentPrimăria Călărași susține strângerea de fonduri pentru dotarea Secției de oncologie a SJU Călărași
Articolul următorDunărea Călărași și-a prezentat astăzi cele mai noi achiziții: Gabi Iancu, Steliano Filip și Junior Mapuku