Trei primării din județul Călărași, Ulmeni, Curcani și Oltenița, au fost  sancționate astăzi cu amenzi  în valoare totală de 45.000 de lei ca urmare a neconformităților constatate. Au fost impuse măsuri pentru remedierea deficiențelor.

Care este situația depozitărilor necontrolate, care este modul de colectare a deșeurilor municipale și reciclabile, ce dotări există la capitolul precolectare și cât de aproape se află de atingerea țintelor de colectare selectivă sunt doar câteva din întrebările la care trebuie să răspundă reprezentanții primăriilor, în perioada următoare, în cadrul acțiunilor de inspecție și control demarate de comisarii Gărzii Naționale de Mediu (GNM), în toată țara.

„A început o acțiune tematică, la nivelul tuturor unităților administrativ-teritoriale, pentru verificarea modului de colectare a deșeurilor, atât municipale, cât și selective, dotărilor existente și trasabilității acestor deșeuri. Încercăm în cel mai scurt timp posibil să stabilim dacă UAT-urile și-au îndeplinit ținta de deșeuri reciclate valorificate, printr-un control încrucișat împreună cu Administrația Fondului pentru Mediu. Acțiunile se vor finaliza, dacă este cazul, cu sancțiuni aplicate atât UAT-urilor, cât și societăților de salubrizare, celor care se ocupă de valorificare delșeurilor și, nu în ultimul rand, cetățenilor care vor fi depistați că aruncă necontrolat deșeurile”, a anunțat Marioara Artemis Gătej, comisar General al Gărzii Naționale de Mediu.

 

Sursa: Realitatea de Calarasi

Articolul precedentPrimele convoaie cu tehnică militară SUA ajung în România
Articolul următorSe schimbă structura anului școlar 2022-2023. Anunțul ministrului Cîmpeanu