Astăzi, la Călărași, s-a celebrat Ziua Armatei Române. Îmbrăcați la patru ace, oficialitățile locale și politicienii s-au aliniat pentru ceremonii la Monumentul Eroilor de la intersecția Bălan. Comandantul garnizoanei Călărași a dat onorul iar apoi au urmat discursurile de rigoare.

În premieră la acest eveniment a participat o escadrilă a piloților de la Baza Aviatică Borcea, F16 Fighting Falcons.

A fost citit, de către prefectul județului Călărași, George Iacob, mesajul premierului României și a avut loc o defilare militară.

Au participat la eveniment prefectul județului Călăraşi, George Iacob, primarul municipiului Călăraşi, Daniel Ștefan Drăgulin, viceprimarul Dragoș Coman, viceprimarul Viorel Ivanciu, vicepreşedinții Consiliului Județean, Marian Dinulescu și Valentin Barbu, adminsitratorul public al municipiului Călărași, Valentin Deculescu, directorii instituțiilor din Călărași și politicieni.

Sărbătorirea Zilei Armatei Române este stipulată de Decretul nr. 381 din 01.10.1959. Ziua Armatei Române este ziua când în România se sărbătorește Armata Română, care la data de 25 octombrie 1944 a eliberat de sub ocupația horthystă Transilvania de Nord, în urma Bătăliei de la Carei.

Defilarea structurilor militare cu ocazia sărbătoririi Zilei Armatei Române – 25 octombrie 2019

Defilarea structurilor militare cu ocazia sărbătoririi Zilei Armatei Române – 25 Octombrie 2019

Publicată de Primăria Municipiului Călărași pe Vineri, 25 octombrie 2019

Articolul precedentTrei tineri, prinși de jandarmii călărășeni cu droguri asupra lor    
Articolul următor1.857 de călărășeni și-au găsit un loc de muncă în primele 9 luni ale lui 2019