Vremea se răcorește astăzi, iar în a doua parte a zilei apar averse abundente pe partea sudică și în centrul țării.  

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru sâmbătă, 3 mai 2023. Vremea o să fie mai rece decât în zilele precedente, iar instabilitatea atmosferică va afecta Oltenia și local zona montană, Banatul, Transilvania, Muntenia și Dobrogea.

Vor exista înnorări pe parcursul zilei, averse cu caracter torențial și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 – 25 l/mp și izolat 30 l/mp.

Vor fi condiții de grindină și vijelii pe suprafețe restrânse. În restul teritoriului, cerul se va menține variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile estice, sud-estice și la munte.Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 26 de grade Celsius în timp ce temperaturile minime vor fi cuprinse între 16 și 17 grade la mare. Valorile minime vor fi de 4 și 5 grade în depresiunile intramontane. Este posibil ca dimineața să fie ceață.

Ploile ajung și în zona litoralului. Temperaturile maxime, mai scăzute faţă de ziua precedentă, vor fi de 22…23 de grade,  iar cele minime vor fi cuprinse între 15 şi 18 grade. Temperatura apei mării se va încadra între 20 şi 23 de grade.

Temperaturile scad și în zonele de munte. Atmosfera se menține instabilă. Apar mai multe reprize cu ploi torentale în Carpații Meridionali și Occidentali. Este posibil să cadă grinidina, iar vântul se intensifică în Carpații Orientali, dar și pe timpul ploilor.

În Buucurești vremea o să devină instabilă și se va răci, cerul  va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zilei. Valorile maxime se vor situa între 24 – 25 grade Celsius, iar temperaturile minime vor atinge 12 – 14 grade Celsius.

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorMoșii de Vară, tradiții și obiceiuri. Ce este bine să faci astăzi, și ce să eviți