Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a desemnat ziua de 22 martie ca fiind Ziua Mondială a Apei. Această zi se sărbătoreste încă din anul 1993. Pentru anul 2019,  tema aleasă de UN-Water (Grupul ONU pentru Apă) este „Apă pentru toți”.

ECOAQUA SA Călărași împreună cu ADI ECOAQUA celebrează anual, această zi specială, printr-o serie de acțiuni adresate publicului, specialiștilor, administrației locale, conștientizării importanței gestionării apei și problemelor de mediu în rândul elevilor.

Calendarul evenimentelor din această ediție este următorul:

Deschiderea evenimentului va avea loc începând cu ora 9.00 la Sala „Barbu Știrbei” a Centrului Cultural Județean.

Conferința „Apă pentru toți” se va desfășura la Sala de sedințe a Consiliului Județean, eveniment în care vor susține prezentări personalităti din mediul academic (profesori universitari din cadrul Universitătii Tehnice de Construcții București și Universitătii Politehnice București) (orele 11.30-14.00)

Seminarul „Sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul regional  de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată pentru aria de operare a operatorului regional în județele Călărași și Ialomița, în perioada 2014-2020”, cofinanțat prin Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 (POIM), va avea loc Sala de sedințe a Primăriei Municipiului Călărași și va cuprinde prezentarea documentațiilor de atribuire aferente proiectului.  (orele 11.30- 14.00)

Spectacolul „Apă pentru toți” se va desfășura sub forma unui concurs între școlile din aria de operare ECOAQUA, în Sala „Barbu Știrbei” a Centrului Cultural. (orele 10.30-11.30 )

La Muzeul Municipal Călărași se vor desfășura ateliere de pictură și modelaj în lut. (orele 10.00 – 13.00)

La Biblioteca Județeană Călărași se va desfășura concursul de creații literare și artistice „Valuri de cuvinte” (orele 10.00 – 13.00 )

Furnizorii de echipamente și tehnologii din domeniul apei potabile, canalizării si epurării apelor uzate vor expune și prezenta produse și solutii tehnologice de interes.

Anul acesta au contribuit la realizarea evenimentului – alături de ECOAQUA și ADI Ecoaqua – Asociația Româna a Apei, Primăria Municipiului Călărași, Consiliul Județean Călărași, Camera de Comerț Industrie și Agricultură Călărași, colaboratori ai ECOAQUA și furnizori de produse, servicii, tehnologii din domeniul apei și apei uzate.

Având în vedere faptul că anul 2019 este un an special pentru ECOAQUA, fiind anul în care se împlinesc 15 ani de activitate, se va organiza și o masă rotundă dedicată pensionarilor care au lucrat în societate.

Articolul precedentLicitația pentru Pasajul de la Drajna va fi organizată la sfârșitul acestui an, anunță un deputat de Ialomița
Articolul următorUn primar din județul Călărași amenință că va ataca bugetul CJ în Contencios