Pe 12 aprilie a.c., Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi a organizat Bursa Generală a Locurilor de Muncă, la sediul CRFPA Călărași precum și la sediul Agenției Locale Oltenița.

Pentru organizarea acestui eveniment au fost contactaţi 352 agenţi economici care au oferit un număr de 404 locuri de muncă adresate atât persoanelor calificate cât și celor necalificate, cele mai multe dintre acestea fiind disponibile în domenii de activitate precum: confecţii textile, alimentaţie publică, servicii și comerț, transporturi, construcții, agricultură precum și alte activități.

Acțiunea s-a bucurat de prezența a 34 agenți economici, 24 la bursa organizată în Călărași și 10 la Oltenița. Numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă prezente la acțiune, s-a ridicat la 244 participanți, din care 102 la Călărași și 142 la Oltenița.

În urma desfăşurării interviurilor cu angajatorii, 57 persoane au fost selectate pentru a ocupa un loc de muncă, aceștia urmând a se prezenta în zilele următoare la sediile angenților economici.

Alte 12 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă au fost încadrate pe loc în meserii/ocupații precum: ajutor bucătar, manipulant marfă, agent de pază, șofer vânzător, necalificați construcții.

Persoanele participante la Bursă care nu dețineau nicio calificare au avut posibilitatea de a se înscrie la unul dintre programele de formare profesională oferite gratuit de AJOFM Călărași.

Obiectivul principal al acestei măsuri active de combatere a şomajului îl constituie creşterea gradului de ocupare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă prin intermedierea unui dialog direct între agenţii economici interesaţi şi solicitanţii de loc de muncă.

Articolul precedentPatru jucători dați afară de la Dunărea Călărași după meciul cu Chiajna
Articolul următorBărbat de 37 de ani din Călărași, depus în închisoare de polițiști