Trei tineri din municipiul Călărași au fost depistați în acest weekend de jandarmii călărășeni având asupra lor substanțe interzise. Astfel, în după amiaza zilei de sâmbătă, 28 septembrie, a.c., atenția unui echipaj de jandarmerie, aflat în misiune de patrulare pe strada Iezerelui din municipiul Călărași,  a fost atrasă de comportamentul suspect al unor tineri, care, aflați într-o zonă mai retrasă, consumau o ţigaretă confecţionată artizanal dintr-un amestec de substanțe vegetale uscate, susceptibile a avea efect psiho activ.

După efectuarea legitimării și a controlului corporal preventiv, asupra celor trei persoane, doi bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 17 și 24 ani, jandarmii au identificat o țigaretă artizanală precum și cinci pliculețe ce conțineau fragmente vegetale de culoare verzuie, pasibile a avea efect psihoactiv.

Conform declarațiilor tinerilor, produsele erau pentru consum propriu. Jandarmii le-au întocmit celor în cauză documentele de sesizare conform prevederilor procedurale, fiind înaintate, împreună cu probele găsite asupra lor, autorităților competente pentru continuarea cercetărilor.

 

Articolul precedentSancționați de jandarmi pentru comercializarea unor produse „de firmă”, fără îndeplinirea condițiilor legale
Articolul următorÎn luna iulie 2019, în județul Călărași s-au înregistrat creșteri pe toate palierele demografice