Procurorul districtual din Manhattan, Alvin L. Bragg, a făcut publică, prin intermediul unui comunicat, punerea sub acuzare a lui Donald J. Trump, în vârstă de 76 de ani, pentru falsificarea registrelor de afaceri din New York în scopul de a ascunde informații dăunătoare și activități ilegale de alegătorii americani înainte și după alegerile din 2016.

Trump este acuzat într-un rechizitoriu al Curții Supreme de Justiție a statului New York de 34 de capete de acuzare pentru falsificare de registre comerciale de gradul întâi. 

„Statul New York susține că Donald J. Trump a falsificat în mod repetat și fraudulos registrele de afaceri din New York pentru a ascunde infracțiuni care au ascuns informații dăunătoare publicului votant în timpul alegerilor prezidențiale din 2016″, a declarat procurorul Bragg.

„În Manhattan se află cea mai importantă piață de afaceri din țară. Nu putem permite ca întreprinderile din New York să își manipuleze registrele pentru a ascunde un comportament infracțional. După cum descrie expunerea faptelor, urma banilor și a minciunilor scoate la iveală un tipar care, susține Parchetul, încalcă una dintre legile de bază și fundamentale ale afacerilor din New York. Așa cum a făcut acest birou de nenumărate ori, astăzi ne susținem responsabilitatea solemnă de a ne asigura că toată lumea este egală în fața legii”, a completat procurorul, scrie ziare.com

Articolul precedentVremea 5 aprilie – Revine iarna cu temperaturi extrem de scăzute – Unde sunt ploi și ninsori
Articolul următorDrumuri închise și mașini blocate în zăpadă