În perioada 29 aprilie – 2 mai a.c., cu prilejul sărbătoriri Zilei Internaționale a Muncii, 400 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călărași vor fi la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică. 

În cele patru zile, vor fi angrenați atât polițiști din structurile de ordine publică, cât și polițiști de la structurile de poliție rutieră, dar și de la investigații criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenție rapidă şi polițiști de la arme, explozivi şi substanțe periculoase.

Acțiunile organizate au ca obiectiv prevenirea și combaterea infracționalității, precum și a faptelor antisociale și sprijinirea cetățenilor în cazul unor situații de urgență.

Totodată, misiunile desfășurate în această perioadă vizează combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei.

Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă normele legale şi sancţionarea promptă a acestora, poliţiştii vor folosi echipamente de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Pentru a ajunge cu bine la destinație, recomandăm conducătorilor auto să conducă prudent, să nu bruscheze comenzile vehiculelor și să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare. 

Pietonilor le recomandăm să evite deplasarea pe partea carosabilă, să traverseze doar prin locurile marcate corespunzător și numai după ce s-au asigurat că nu există nici un pericol.

De asemenea, precizăm că pe parcursul acestei zile, 29 aprilie, în contextul manifestărilor religioase prilejuite de sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, poliţiştii vor fi prezenţi în zona lăcaşurilor de cult pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, în acest sens fiind întreprinse măsuri specifice.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călărași

 

Sursa: Realitatea de Calarasi

Articolul precedentIZVORUL TĂMĂDUIRII 2022: tradiții și obiceiuri. Ziua în care poți afla cât mai ai de trăit
Articolul următorMinistrul Agriculturii: „Putem fi mai responsabili cu alimentele. Înainte să facem cumpărăturile, mâncăm”