Din centralizarea datelor transmise de medicii de familie, spitale, unități de asistență socială, asistență de ambulanță, centrul de dializă, centrul de transfuzii sanguine către DSP Călărași a fost totalizat un număr de 57.806 persoane care doresc să se vaccineze antigripal, la nivelul județului Călărași. Ministerul Sănătății va repartiza, pentru sezonul 2019 – 2020, către Județul Călărași 41.030 doze de vaccin. 

Vaccinul antigripal va fi distribuit în 4 tranșe, cantitățile comunicate de Ministerul Sănătății ca repartizate județului nostru fiind de: prima tranșă – 1.370 doze; tranșa a doua – 13.370 doze; tranșa a treia – 13.680 doze; tranșa a patra – 12.310.

Cantitatea totală de vaccin antigripal repartizată județului Călărași este de 41.030, din care 1.370 de doze au fost deja primite și repartizate în teritoriu pentru demararea vaccinării personalului medical și a persoanelor asistate în unitățile de asistență medico-socială.

Vaccinul primit este vaccin tetravalent, se administrează injectabil adulților și copiilor peste 3 ani și are în compoziție toate vaccinurile quadrivalente utilizate în acest sezon: H1N1, H3N2, linia B/ Victoria, linia B/Yamagata.

Articolul precedentA fost semnat contractul pentru înființarea unui Centru educativ în cartierul Livada din municipiul Călărași
Articolul următorSenator Răducu Filipescu: Nu putem să ne uităm cum PSD scufundă România în datorii