Potrivit Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, în luna ianuarie 2019, persoanele apte de muncă trebuie să presteze un număr de ore de muncă pe lună (potrivit unei formule de calcul, între 6 și 39 de ore pe lună în cazul de față).

în luna ianuarie 2019, 28 de persoane, din cadrul celor 114 familii beneficiare în luna ianuarie ale ajutorului social acordat de Primăria Călărași, vor efectua muncă în folosul comunității.

Pe lângă aceste 28 de persoane, alți 21 de beneficiari de hrană din partea Cantinei de ajutor social vor presta, de asemenea, muncă în folosul comunității, câte 40 de ore de muncă pe lună (potrivit unei Hotărâri a Consiliului Local Călărași).

În primele zile din acest an, persoanele respective au fost repartizate să efectueze diferite activități la Serviciul Public Pavaje Spații Verzi, Direcția de Asistență Spciale, Administrația Cimitirelor sau Cantina de ajutor social.

Articolul precedent148 de intervenții la evenimente și peste 550 de sancțiuni contravenționale aplicate săptămâna trecută
Articolul următorExpoziție de ceramică, organizată de Muzeul Dunării de Jos, dedicată Ziua Culturii Naționale