Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi / sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat, la un număr de 64 de misiuni.
Potrivit ISU Călăeași din numărul total de intervenții, 54 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I. și pentru intervenţia la şase accidente rutiere produse pe raza localităţilor: Mânăstirea, Dor Mărunt (A2, km 50), Săruleşti, Crivăţ, Valea Argovei şi Chiselet.
„În urma producerii celor şase accidente rutiere, pompierii militari din cadrul subunităţilor ISU Călăraşi au intervenit cu autospecialele de descarcerare şi cu echipajele de prim ajutor SMURD pentru salvarea a 17 persoane implicate în diverse evenimete rutiere. Dintre victime, opt au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost transportate la unităţi spitaliceşti, iar pentru una dintre persoane nu s-a mai putut interveni, aceasta prezentând leziuni incompatibile cu viaţa, fiind declarată decedată de către un medic,”menționează ISU Călărași.
În această perioadă, pompierii au intervenit pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată şi resturi menajere în localitatea Nucetu, nefiind înregistrate pagube materiale.

Sursa: Realitatea de Calarasi

Articolul precedentCum s-a dat de gol un bărbat, în fața polițiștilor călărășeni, că e băut la volan
Articolul următorI-a furat mașina mamei și a plecat la plimbare, deși nu avea permis! Ce a pățit o tânără de 18 ani