Alimentația are o importanță majoră în calitatea somnului. Medicii și specialiștii în nutriție au multe recomandări pe lângă durata optimă a perioadei de somn.

V-ați gândit vreodată de ce experții recomandă întotdeauna 7-9 ore de somn pe noapte? Orele de somn liniștit contribuie din plin la starea generală a sănătății. O rutină necorespunzătoare de somn nu vă poate afecta doar performanțele, dar vă poate influența negativ și sănătatea. Prin urmare, ar trebui să dormiți în medie 8 ore pentru a avea un randament bun și pentru a vă menține sănătoși.

Conform nutriționiștilor, nu este vorba despre alimente, ci de componentele și proprietățile acestora, care vă relaxează mintea și vă permit să dormiți bine. Nutrienți precum carbohidrații buni, triptofanul, magneziul și aminoacizii care se găsesc din plin în diferite ceaiuri vă pot ajuta să dormiți bine ore întregi.

Iată care sunt alimentele sănătoase care te ajută să dormi:

MIGDALE

Migdalele sunt o sursă grozavă de magneziu, proteine, fibre și grăsimi sănătoase. Elementele nutritive nu numai că îți vor îmbunătăți starea generală de sănătate, dar vor contribui la o rutină  de somn adecvată. Cu toate acestea, este recomandat un consum moderat de migdale, deoarece conțin calorii care vă pot face să luați în greutate.

CACAO

Pudra de cacao este unul dintre alimentele extraordinare care vă poate ajuta să adormiți mai repede. Puteți consuma o lingură sau două de cacao, sau puteți amesteca pudra într-un pahar de lapte cald înainte de culcare. Acest remediu pentru insomnie este mult mai sigur decât utilizarea somniferelor.

CIREȘE

Pe lângă alți nutrienți, organismul are nevoie și de melatonină pentru a îmbunătăți calitatea somnului și durata acestuia. Melatonina se găsește din abundență în cireșe. Dacă sunteți insomniac sau aveți probleme ocazionale cu somnul, puteți adăuga cireșele în smoothie-uri sau le puteți consuma ca atare.

IAURT CU BANANE

Bananele sunt pline de potasiu, ce funcționează la fel ca o pastilă de dormit și vă permite un somn liniștit toată noaptea. Iaurtul, pe de altă parte, este o sursă de proteine și carbohidrați buni. Când sunt consumate împreună, cele două alimente funcționează ca relaxant și vă ajută să dormiți liniștiți.

BISCUIȚI CU BRÂNZĂ

Dacă vă place brânza, aceasta este o modalitate excelentă de a vă regla programul de somn. Consumul de biscuiți integrali cu brânză mozzarella sau Cheddar este, datorită componentelor din brânză, un remediu simplu și eficient pentru a vă bucura de un somn liniștit.

SEMINȚE DE DOVLEAC

Dacă doriți o soluție rapidă pentru nopțile nedormite, semințele de dovleac pot fi exact ce aveți nevoie. Acestea sunt o sursă bogată de nutrienți esențiali pentru un somn odihnitor, precum triptofanul, dar și de magneziu.

SANDWICH CU CURCAN

Fiind o sursă excelentă de triptofan, curcanul este foarte benefic pentru creier și poate îmbunătăți sănătatea mintală, ducând la o rutină de somn mai bună. Se recomandă folosirea pâinii intermediare la prepararea sandwich-ului pentru a evita consumul excesiv de calorii și carbohidrați.

SOIA

Soia este o minunată sursă de proteine vegetale și o puteți include în dieta zilnică dacă suferiți de insomnie. Soia este benefică în multe feluri și are potențial de a reduce starea de încordare care adesea împiedică somnul. În plus, soia este plină de magneziu, încă un motiv pentru care nutriționiștii recomandă consumul acesteia.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Articolul precedentAvertisment de la Banca Națională – Ce se întâmplă cu banii românilor, în 2023. Semnalul dat de Mugur Isărescu
Articolul următorȘoc pe piața RCA: ASF a decis insolvența EUROINS – Asiguratorul încheiase cele mai multe polițe pentru români