Locuitorii de pe strada Grivița sunt rugați, din nou, să urgenteze toate demersurile pentru realizarea branșamentelor la rețelele de gaze, apă sau canalizare.

Primăria Călărași avertizează că, după finalizarea procesului de asfaltare, etapa finală a modernizării străzii aflate în curs de execuție, nu vor mai fi autorizate alte lucrări în carosabil sau trotuar.

În prezent se lucrează pe tronsonul Bd. Cuza Vodă – str. Tudor Vladimirescu, lucrări ce implică un sistem rutier nou.

Pe porțiunea Bd. Cuza Vodă – str. Dorobanți se va reconfigura carosabilul la trei benzi, iar pe restul străzii Grivița se vor amenaja parcări laterale acolo unde lățimea străzii permite. Urmare a reconfigurărilor propuse de proiectant, se vor exploata arborii și se vor replanta alții (un număr mai mare).

Lucrările de modernizare a trotuarelor și a spațiilor verzi se vor derula în funcție de graficul lucrărilor de introducere în subteran a rețelelor electrice aeriene de distribuție a energiei electrice, cât și a rețelelor de telecomunicații, lucrări efectuate de către operatori.

Executantul lucrării este BERTONI CONSTRUCT SA (lider), în asociere cu KOMORA SRL și FLASH LIGHTING SERVICES SA.

Valoarea contractului: 8.900.881,65 lei fără TVA, din care:

– Serviciile de proiectare si asistență tehnică 297.652,11 lei fără TVA

– Lucrările de execuție 8.603.229,54 lei fără TVA

Durata pentru proiectare și execuție lucrări este de 17 luni de la data transmiterii ordinului de începere (o lună pentru proiectare și 16 luni pentru execuție lucrări).

Articolul precedentSeminar pe probleme de incluziune socială a persoanelor cu dizabilități
Articolul următorIvan Patzaichin vine mâine la Călărași la Ziua Dunării | Program