În perioada 8 – 10 noiembrie, municipiul Călărași a găzduit Festivalul – Concurs Naţional de Muzică Folk „Chitara Dunării”, ajuns la cea de-a XI-a ediţie.  Pe lângă cei 13 concurenți, la festival au fost invitați să susțină recitaluri Nicu Alifantis, Mircea Rusu & Band, Krypton Unplugged și Fără Zahăr, dar și călărășenii Cosmin Andrian și Valentin Barbu.

Anul acesta, trofeul „Chitara Dunării” a ajuns la Cluj

„La această ediție, organizatorii au gândit ca toți concurenții să fie câștigători și toți au câștigat. A existat și un juriu. Așa este să fie, anul acesta trofeul ‘Chitara Dunării’, ediția numărul 11, a plecat tocmai la Cluj, a fost câștigat trofeul de către Tudor Cosma, locul I a mers la Bușteni, Prahova, la Marius Barbu, iar locurile doi și trei au fost ocupate de două trupe, trupa Omnis și trupa P620.

Au fost acordate și două mențiuni speciale și multe alte premii ale juriului, premiul de originalitate și premiul special”, a declarat Ștefan Nițu, secretarul artistic al Centrului Călărași, pentru observatorcl.info.

Premiul special al juriului a fost înmânat Danielei Tudor, profesor la Palatul Copiilor, iar trei premii speciale pentru debut au primit Liana Rotaru din Lehliu, Gabriela Nițu din Valea Argovei și Andreea Bunescu din Lehliu.

foto: observatorcl.info

Articolul precedentInfoCons solicită autorităților inserarea de elemente tactile în bancnote
Articolul următorPrețul metrului cub de lemn, mai ridicat în Călărași decât în alte județe