Pe ordinea de zi a ședintei de Consiliu Local de ieri după amiază s-a aflat și proiectul de hotărâre privind alegerea noului viceprimar al municipiului Călărași. Decizia liberalilor de a-l nominaliza și vota pe Mircea Buzea se știa de ceva vreme.

Astfel, consilierul PDS (Partidul Dreptății Sociale), Mircea Buzea este nou viceprimar al municipiului Călăraşi, fiind votat de 12 consilieri din cei 19 prezenți ( (10 de la PNL și 2 de la partidul pe care-l reprezintă) Carmen Filiomon, consilier din partea PDS a absentat ieri. Reprezentanta PSD, Melania Vulpoiu, a primit 7 voturi toate din partea PSD.

Conducerea PNL a decis să-l sprijine pe Mircea Buzea pentru funcția de viceprimar, spun reprezentanții acestui partid, din rațiuni de strategie. Pentru că nici PNL și nici PSD nu dețin majoritatea în CL Călărași (PNL – 10, PSD – 8) cei 3 consilieri ai PDS, Nicolae Dragu, Mircea Buzea și Carmen Filimon ar fi putut înclina balanța în favoarea PSD susținând pe reprezentantul acestei formațiuni. PDS este condus la Călărași de fostul primar Nicolae Dragu.

Mircea Buzea îi ia locul fostului viceprimar Dragoș Coman, cel care a deținut funcția timp de 3 ani și 7 luni, numit secretar de stat cu rang de ministru în Ministerul Tineretului și Sportului la jumătatea lunii ianuarie. 

Dacă alegerile locale vor avea loc pe 14 iunie, așa cum a anunțat premierul Ludovic Orban, Buzea va ocupa această funcție timp de 3 luni. 

Articolul precedent34 de angajatori, sancționați de ITM Călărași
Articolul următorCirculație restricționată astăzi pe Autostrada A2