Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, la nivelul județului Călărași, au fost desfășurate în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări. Au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

În urma activităților desfășurate, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 109 de societăți comerciale.

Totodată, au fost aplicate 136 de sancțiuni contravenționale la legea 55/2020, în valoare de 2.500 de lei.

De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 548 de mijloace de transport, 148 fiind mijloace de transport în comun și 958 persoane, dintre care 265 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 693 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

Sursa: Realitatea de Calarasi

Articolul precedentSondaj. Majoritatea elevilor și dascălilor vor să se redeschidă școlile
Articolul următorCristian Rizea detonează bomba: „Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova comandă instanțele de judecată”