Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au organizat o sesiune interactivă de informare cu elevii Școlii Gimnaziale nr.1 Grădiștea.

Au fost punctate subiecte precum riscurile consumului de droguri, tutun și alcool, implicațiile medicale, sociale și legislative, precum și delincvența juvenilă, siguranța pe internet și bullying-ul.

De asemenea, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Gălbinași au desfășurat activități cu elevii Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu” Vasilați, Școlii Gimnaziale nr. 1 Gălbinași și Școlii Gimnaziale nr. 1 Fundeni.

În cadrul discuțiilor inițiate, polițiștii au discutat cu cei mici despre faptele de violență și consecințele comiterii acestora, transmițându-le informații adaptate vârstei cu privire la răspunderea penală a minorilor.

Totodată, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Călărași, împreună cu Biroul Siguranță Școlară și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat o activitate preventivă cu preșcolarii Grădiniței Țara Copilăriei Călărași.

Poliţiştii le-au prezentat elevilor regulile de circulaţie, precum și marcajele și indicatoarele rutiere pe care aceștia trebuie să le cunoască și să le respecte, în calitate de pietoni, pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere.

Imagine

 

Similar, polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat activități de educație rutieră cu elevii Școlii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu” Călărași, Școlii Gimnaziale nr. 1 Rasa, Școlii Gimnaziale nr. 1 Grădiștea, Școlii Gimnaziale „Mircea Nedelciu” Fundulea, precum și la Liceul Danubius Călărași.

 

 

Sursa: Realitatea de Calarasi

Articolul precedentAteliere de creație la Muzeul Dunării de Jos
Articolul următorZi cu ghinion pentru un tânăr de 28 de ani din Ciocănești