În data de 26 februarie a avut loc o sesiune de informare și educație anticorupție adresată elevilor din școlile călărășene, desfășurându-se dezbateri pe teme de profil, la care au participat ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Călărași în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului Călărași.

La această activitate a  participat și un reprezentant al Compartimentului de Analiză și Prevenire din cadrul I.P.J. Călărași precum și un reprezentant al I.J.J. Călarași în conformitate cu O.M.A.I. nr. 119 din 2017.

Activitatea s-adesfășurat la Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” din mun. Călărași și a constat în prezentări pe teme de integritate și informări cu privire la semnificația infracțiunilor de corupție.

La dezbateri au participat elevi din cadrul acestei instituții de învățământ, tinerii fiind provocați să pună în discuție dilemele pe care le întâmpină funcționarii publici sau cetățenii aflați în situația de a da sau de a lua mită, precum și argumentele ce stau la baza acestor fapte.

Ofițerii D.G.A. le-au prezentat elevilor și cadrelor didactice participante, informații despre  competențele unității, drepturile, libertățile și obligațiile ce revin elevilor în calitate de cetățeni în relația cu angajații  Ministerului Afacerilor  Interne, infracțiunile  de  corupție, modalitățile de sesizare a acestor infracțiuni.

Elevilor participanți le-au fost distribuite materiale de promovare cu mesaje anticorupție constând în calendare de birou, personalizate cu numărul liniei Tel Verde anticorupție – 0800.806.806, sigla D.G.A. și Primăria Călărași.

Articolul precedent2.715 locuri, în peste 130 de clase, pentru elevii de pregătitoare din județul Călărași
Articolul următorPolițiștii călărășeni le-au sancționat, astăzi, pe șoferițe cu felicitări