Au apărut primele rezultate parțiale la scrutinul din Statele Unite. Republicanii sunt la egalitate cu Democrații în bătălia pentru Senat. În timp ce pentru Camera Reprezentanților, partidul lui Donald Trump conduce cu 24 de mandate în fața susținătorilor lui Joe Biden. În continuare miza este una uriașă pentru că majoritatea Congresului va decide orientarea Statelor Unite mai ales în războiul din Ucraina. 

Zeci de milioane de americani decid soarta politică în Statele Unite pentru noua majoritate a Congresului bicameral. Partidul Republican a înregistrat o victorie sigură în Camera Reprezentanților cu aproximativ 60 de mandate în fața Democraților.

Alegerile midterm din Statele Unite au marcat și victorii cu semnificație. La doar 25 de ani, Maxwell Alejandro Frost devine primul reprezentant al generației Z ales în Congresul American. Muzician, șofer de ride-sharing și activist, ajunge acum să reprezinte poporul american. 

Lupta grea se dă la Senat, acolo unde un singur vot face diferența, iar Republicanii sunt în fața Democraților. Cursa a fost strânsă strânsă, chiar dacă partidul lui Trump a condus, susținătorii lui Joe Biden s-au menținut în linie. 

Este cel mai dificil și tensionat scrutin din ultimele decenii, iar votul anticipat este deja peste nivelul celui din 2018. Peste 41 de milioane de alegători au votat deja anticipat în 47 de state, iar prezența lor la urne a fost covârșitoare. Cu doar 30 de minute înainte de închiderea urnelor, zeci și chiar sute de americani încă stăteau la rând să voteze. 

Articolul precedentCrimă înfiorătoare: Un bărbat și-a ucis bunica! A dat foc patului din camera în care locuia
Articolul următorCe analize medicale trebuie să faci în funcție de vârsta ta – Când vorbim despre o necesitate