Societăți comerciale verificate, infracțiuni economice constatate și sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști în urma unei acțiuni desfășurate în municipiul Călărași.

La data de 10 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economiceau desfășurat o acțiune pe linia respectării normelor legale în domeniul proprietății intelectuale, precum și pentru protejarea populației împotriva actelor de comerț ilicite.

Cu ocazia activităților desfășurate în teren, polițiștii au verificat 3 societăți comerciale și au constat 4 infracțiuni, (3 infracțiuni prevăzute de Legea 84/1998 – „punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare” și o infracțiune  prevăzută de Legea 8/1996 – „reproducerea neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator în oricare dintre următoarele modalități: instalare, stocare, rulare sau executare, afișare ori transmitere în rețea internă”).

Totodată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor un număr de 499 articole vestimentare, purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, bunurile având valoarea de 42.640 de lei.

De asemenea, au aplicat 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 95.000 de lei și au confiscat 801 lei, reprezentând contravaloare bunuri (ochelari soare), pentru care nu s-au întocmit documente justificative cu ocazia vânzării.

Alături de polițiști în activitățile de control au fost implicați reprezentanți din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Călărași, precum și din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Articolul precedentCondamnat la 1,6 luni închisoare pentru vânzarea de țigări netimbrate
Articolul următorPremierul Viorica Dăncilă vine sâmbătă la Călărași să evalueze organizația județeană a PSD