Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au verificat peste 800 de vehicule și au aplicat aproximativ 170 de sancțiuni contravenționale, în timpul acțiunii TISPOL – TRUCK&BUS, de verificare a legalității transporturilor rutiere de persoane și mărfuri., desfășurată în perioada 12 – 18 octombrie.

Polițiștii rutieri  au verificat 833 autovehicule, dintre care 602 autovehicule destinate transportului de persoane și 231 de autovehicule destinate transportului de marfă.

În urma controalelor, au fost aplicate 168 de sancțiuni contravenționale, dintre care 122 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane și 46 celor care efectuau transport de marfă, dintre care 12 sancțiuni la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Neregulile sancționate de polițiști s-au referit la nerespectarea regimului legal de viteză, neutilizarea centurilor de siguranță, lipsa documentelor conducătorilor auto și a autovehiculelor, probleme tehnice sau conducerea sub influența alcoolului.

Polițiștii rutieri vor continua acțiunile în trafic pentru asigurarea climatului de legalitate în domeniul transporturilor.

Sursa: Realitatea de Calarasi