Două obiective destinate comerțului călărășean vor fi reconstruite în acest an, iar un altul va fi modernizat și reabilitat! Este vorba de Piața Centrală, Bazar Big și Hala de Legume-Fructe Orizont. Pentru cele trei investiții vor fi alocate 2,4 milioane de euro, din fondurile proprii ale Primăriei Călărași.

Piața Centrală – fosta clădire a fost demolată imediat cum s-a constatat afectarea gravă a structurii de rezistență, un pericol iminent pentru comercianții care își desfășurau activitatea acolo. După procedurile obligatorii de achiziție publică, în toamna anului trecut a fost semnat contractul de proiectare și execuție lucrări și proiectare.

Proiectarea se află pe ultima sută de metri, astfel că lucrările vor demara la începutul acestei primăveri. Noua clădire a Pieței Centrale și reabilitarea centrului pietonal (ce se va realiza cu fonduri europene-circa 6 milioane de euro) vor revitaliza zona centrală veche a orașului.

Bazar Big – 87 de spații noi comerciale pe o suprafață de 1.549,42 mp vor fi puse la dispoziție de viitorul Bazar Big, ale căror lucrări vor demara în aproximativ două luni, perioadă aferentă proiectării. Lucrările sunt estimate să dureze 5 luni și jumătate.

Piața Orizont Hala de legume și fructe – un alt proiect important de modernizare și reabilitare a actualei clădiri unde expun spre vânzare producătorii de legume și fructe va prinde contur în acest an. Contractul de lucrări a fost semnat și în această primăvară vor începe lucrările. Investiția va completa toate investițiile realizate de administrația locală în ultimii ani din zona Orizont: piața în aer liber, zona pentru florari, pavajele refăcute.

În ultimii ani, Primăria Călărași, direct sau prin Serviciul Public Piețe Oboare a mai realizat și alte investiții în acest domeniu: asfaltare și tarabe noi în Piața Cuza Vodă, piața în aer liber din Piața Orizont, sistematizare și gard nou Oborul săptămânal.

Articolul precedentCând pot folosi polițiștii forța fizică, conform noilor reglementări
Articolul următorLocuință din satul Plumbuita, comuna Tămădău Mare, cuprinsă de flăcări