Salvați Copiii România a dotat secțiile de neonatologie și obstetrică-ginecologie ale Spitalului Județean de Urgență Călărași cu aparatură modernă.

În anul 2017, în Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Călărași au fost înregistrate 597 de nașteri, dintre care 31 au fost premature, iar în anul 2018, 608 copii s-au născut aici, dintre care 26 au fost prematuri.

Salvați Copiii România a dotat secțiile de neonatologie și obstetrică-ginecologie ale Spitalului Județean de Urgență Călărași cu aparatură modernă, ce constă într-un incubator, două cardiotocografe (unul antepartum și unul intrapartum) și un ecograf performant, în valoare totală de 37.700 Euro.

Este cea de-a cincea dotare pe care Organizația Salvați Copiii o efectuează în județul Călărași, iar valoarea totală a echipamentelor donate se ridică la suma de 152.700 de Euro.

Această dotare are loc în al șaptelea an al campaniei de reducere a mortalității infantile, în care Salvați Copiii dotează cu 122 de echipamente medicale 37 de maternități.

Astfel, până la sfârșitul anului 2018, bilanțul programului va cuprinde 88 de maternități dotate cu 515 echipamente, pentru salvarea a 42.000 de prematuri.

Articolul precedentGrupul muzical „FLORES CAMPI” Călărași a împlinit 18 ani
Articolul următorPrimăria vrea să construiască un teren de minifotbal, piste de alergare și de biciclete