Autoritatea de Supraveghere Financiară ia în calcul plafonarea tarifelor RCA, pe fondul scandalului uriaș provocat de anunțarea noilor prețuri, mult mai mari, precum și a speculațiilor legate de un nou faliment de genul City Insurance. 

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ia în calcul plafonarea prețurilor la RCA pentru o perioadă determinată, variantele fiind analizate de către specialişti. Decizia s-ar aplica atât persoanelor fizice, cât şi celor juridice, a declarat la Realitatea Plus Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt ASF.

Anunțul vine după ce, potrivit unor surse, premierul Nicolae Ciucă i-ar fi cerut explicații șefului ASF, Nicu Marcu, privind noile tarife, dar și despre situația financiară a Euroins, liderul RCA cu peste 2,5 milioane de contracte de asigurări auto.

Miercuri, liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că majorare ce duce la scumpirea cu 40% a polițelor pentru tinerii conducători auto poate preconiza un nou faliment în piață, după precedentul City Insurance. Marți, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dat publicității noile tarife de referință pentru polițele de asigurare auto obligatorii, de tip RCA.

 

SCUMPIRILE CARE I-AU ȘOCAT PE ȘOFERII ROMÂNI

Pentru asigurații cu vârsta de până în 30 de ani, tariful de referință pentru o asigurare anuală RCA pleacă de 1.822 de lei, în cazul deținerii unui automobil cu capacitatea cilindrică de până în 1.200 de centimetri cubi și ajunge la 4.709 de lei, pentru mașinile de peste 2.500 de centimetri cubi.

În februarie 2022, tarifele plecau de la 1.286 de lei și ajungeau la 3.551 de lei. În cazul deținerii unui automobil electric, la această categorie de vârstă, tariful de referință este de 2.742 de lei.

Articolul precedentNoi ajutoare de la stat! Ce noi beneficii vor să le ofere parlamentarii românilor
Articolul următorProgramele Rabla Clasic și Rabla Plus, încep pe 24 martie