Consiliile judeţene de la Galaţi, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi au pus bazele unei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară pentru dezvoltarea infrastructurii de transport de interes strategic în această zonă a ţării, care va avea sediul la Galaţi.

Un prim proiect care va fi coordonat de către noua asociere administrativă este construirea unui drum TransRegio Galaţi – Brăila – Slobozia (Ialomiţa) – Drajna – Autostrada A2 – Chiciu (Călăraşi), în parteneriat cu Ministerul Transporturilor. nvestiţia este evaluată la cel puţin 500.000 de milioane de euro. Drumul expres va avea peste o sută de kilometri şi va lega oraşul Galaţi de Autostrada Soarelui.

Asocierea dintre Consiliul Judeţean Galaţi şi celelalte trei consilii a fost aprobată astăzi, vineri, 14 ianuarie 2022, urmând ca același lucru să se întâmple și la Consiliul Județean Brăila în ședința extraordinară din 17 ianuarie. 

Dezvoltarea economică și socială a celor patru județe, precum și a unităților administrativ-teritoriale de pe teritoriul acestor județe, reprezintă cel mai important obiectiv pe termen mediu și lung. Analizele efectuate rezultă că pentru atingerea acestui obiectiv sunt necesare investiții considerabile, corelate și coordonate, în infrastructura de transport.

Perioadele de programare financiare următoare și oportunitățile de finanțare ce vor fi lansate în perioada 2021 – 2027 sunt esențiale în materializarea obiectivelor specifice de dezvoltare a infrastructurii de transport.

Pentru pregătirea și realizarea acestor proiecte comune, este nevoie de crearea și funcționarea unor structuri specializate și elaborarea unor documente programatice la nivel teritorial ce justifică acest demers.

Articolul precedentOrdinul comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii, PUBLICAT în Monitorul Oficial. Noile reguli de funcționare a școlilor
Articolul următorControl la o societate din Roseți. Amendă de 8000 de lei