Directorul ANM, Elena Mateescu, a spus la Antena 3 CNN că a fost foarte cald în partea de sud şi în partea de sud-est a țării. 28 de grade au fost înregistrate la Calafat. 

Au fost 27 de grade la Calafat, Zimnicea, Călărași și Medgidia. 

În Capitală, la toate cele trei stații meteorologice au fost 25 de grade, a spus Elena Mateescu. 

„Verificând statistica zilei de 25 octombrie în istorie, comparăm cu valorile cele mai ridicate de când se fac măsurători meteorologice și este posibil ca la aceste stații, acolo unde am avut valori de peste 27 de grade, acestea să devină recorduri ale zilei de 25 octombrie pentru temperaturile maxime. 

În continuare o vreme deosebit de caldă și pentru ceea ce urmează pe parcursul acestei săptămâni, chiar dacă valorile de temperaturi mâine vor înregistra o ușoară coborâre până la cel mult 24 de grade, spre sfârșitul săptămânii 22 de grade, vremea rămâne în continuare caldă pentru o ultimă decadă a unei luni octombrie în țara noastră și este posibil ca luna octombrie din acest an să înregistreze din nou recorduri în ceea ce privește abaterea temperaturii medii lunare”, a spus Elena Mateescu, conform Antena 3. 

 

Sursa: Mediafax

Articolul precedentROMÂNIA SUVERANĂ: Nu vă este rușine, stimați aleși, să vă uitați în ochii oamenilor cărora le promiteți și luna de pe cer, dar nu le livrați nimic?
Articolul următorRareș Bogdan: „Nu tranzacționăm cel mai important minister din guvern. Doar așteptăm o nominalizare de la PSD”